Bål er en praktisk varmekilde når vi skal lage mat til mange. I tillegg gir det varme og hygge til de som sitter rundt. Bål gir masse varme og mulighet for å justere varmen på matlagingen ved å plassere gryter og panner i ulik avstand fra bålet. Den beste varmen får du fra glørne. Du kan henge gryta på en pinne over bålet og justere avstand og varme på den måten. En rist eller en flat stein kan brukes som stekepanne over bålet.
En ulempe med bål er at du må ha tilgang på ved og en egnet plass. Du må også vurdere brannfare.

Tips
- Pagodebål, eller firkantbål, er det beste til matlaging.
- Det gir god varme og masse glør, og du kan sette gryter og panner rett på bålet.
- Bruk egne panner og gryter til bålet, fordi de vil bli svarte.
- Bruk en tøypose til å ha bålgryter og panner i.
Båltyper til matlaging
Oppskrifter mat på bål
Nettsider med flere oppskrifter på mat på bål
Tilbake til
Mat
Tekst
Hilde Grøtte, Snuitide (2022)