Type mat
BålmatMiddag
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
20 min
Tilberedningstid
10 min
Ingredienser
400 g Reinskav
Viltkrydder (eller kebabkrydder)
1 pakke Salatblanding eller ruccola
1 agurk i tynne strimler
1 grønt eple i tynne skiver/staver
1 paprika eller cherrytomater
3 vårløk
150 g sopp
1 pakke tortillalefser eller pitabrød
Olje til steking
Tyttebærrømme
2 dl rømme
1 dl tyttebærsyltetøy
Litt salt og pepper
Porsjoner
4
Utstyr
- Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
- Stekepanne
- Stekespade
- Fjøl
- Kniv
- Liten kopp/bolle til tyttebærrømmen
Slik gjør du
- Få fyr på bålet og la dette brenne i ca 15 minutter.
- Lag tyttebærrømmen.
- Del opp grønnsakene.
- Stek litt kjøtt om gangen på god varme, krydre og ha i soppen.
- Legg kjøttet på en lefse, ta på de grønnsakene du vil og ta på godt med tyttebærrømme.
Tips
- Du kan bruke pitabrød eller lompe som erstatning til tortillalefser.
- Barnevennlig variant av denne retten; ta med tacorestene, varm opp og ha de i en lefsene.
Tekst og foto:
Hilde Grøtte og Gina Wigestrand
Kilder:
Stavanger Turistforening. (2021, 9. april). Fastfood fra vidda – lettvint turmat som imponerer! [Videoklipp]. Hentet fra https://www.youtube.com/watch?v=4q3YCY-i4v4