Type mat
LunsjMiddagBålmat
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
20 min
Tilberedningstid
20 min
Ingredienser
800 gram kyllingfilet
6 fedd hvitløk, finhakket
1 stk rød chili
2 løk
6 ss karri
4 ts gurkemeie
1 stk rød paprika
1 stk brokkoli
2 stk gulrot
4 bokser kokosmelk (400 ml)
1 stk lime
2 pk eggenudler
2 dl olje
Porsjoner
4
Slik gjør du
Skjær opp alle grønnsakene hjemme, før du drar på tur. Eventuelt kjøp ferdig wokblanding.
- Få fyr på bålet og la dette brenne i ca 15 minutter.
- Skjær kyllingfiletene i biter og hakk opp alle grønnsakene.
- Stek kyllingen i litt olje, dryss over litt salt og pepper og sett til side.
- Kok eggenudlene som anvist på pakken, og sett til side.
- Fres løk, hvitløk og chili med karri og gurkemeie. Tilsett resten av grønnsakene og la det surre ca. 2 minutter.
- Hell over kokosmelka og la det småkoke til sausen blir fyldig og tykk.
- Smak til med salt, pepper og limesaft, før du har oppi kyllingen og eggenudlene. La alt bli gjennomvarmt.
Tips:
- Bruk det du har av grønnsaker – det er mye som passer å woke.
- Som alternativ til kylling kan du bruke svin eller kikerter.
- Serveres gjerne med ris istedenfor eggenudler, hvis du ønsker det.
Tekst:
Mari Kolbjørnsrud, Norsk Friluftsliv (2021)
Kilder:
Stavanger Turistforening. (2021, 24. mars). Slik lager du enkel og supersunn bålmat [Videoklipp]. Hentet fra https://www.youtube.com/watch?v=L55zj-7Wg-A