Type mat
BålmatLunsjMiddag
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
20 min
Tilberedningstid
10 min
Ingredienser
1 pakke tortillalefser
Pizzasaus eller tacosaus
200 g revet ost
1 pakke skinke eller annet kjøttpålegg
1 pakke ruccola
Du kan egentlig ha på hva du vil. Kun fantasien som setter grenser.
Porsjoner
3
Utstyr
- Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
- Stekepanne
- Stekespade
Slik gjør du
- Få fyr på bålet og la dette brenne i ca 15 minutter.
- Skjær et snitt fra midten av lefsa og ut til kanten (radiært snitt)
- Smør pizzasaus på halve (eller hele lefsa)
- Legg kjøttpålegg og ost oppå der igjen
- Legg litt salat på den andre halvdelen
- Brett en kvart om gangen, start med den delen der salaten ligger
- Brett deretter den delen du har brettet over den neste kvarte delen med kjøttpålegg og ost
- Brett deretter over den siste kvarte delen og klem det hele litt sammen før du har det i panna
- Stekes i tørr panne på middels varme, til osten har smeltet og lefsa er gjennovarm.
Du kan egentlig putte hva du vil på hvilken del du vil. Bare pass på at den ikke blir for tykk.
Tekst og foto:
Hilde Grøtte og Gina Wigestrand
Kilde:
Stavanger Turistforening. (2021, 23. april). Utemat barna vil elske! [Videoklipp]. Hentet fra https://www.youtube.com/watch?v=ighwue5uCZM