Type mat
LunsjMiddagBålmat
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Pizza er opprinnelig en rett om ble laget for å bruke opp restemat. Det er en veldig fin måte å få brukt opp pålegg og diverse grønnsaker på. Bålpizza blir ganske små så her kan hver enkelt ha på det de liker aller best.
Forberedelse
20 min
Tilberedningstid
15 - 20 min
Ingredienser
Pizzadeig
Olje til steking
Pizzasaus
Revet ost
kjøttpålegg, parmaskinke, tomat, paprika, løk, middagsrester.... det du liker. Bare ikke alt på en gang!
Topping
Ruccola
Rømme eller annen dressing
Porsjoner
Utstyr
- Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
- Stekepanne med lokk
- Stekespade
Slik gjør du
- Ha godt med olje i et stekepanne og klem ut en passe bit med deig. Klem den så tynn du klarer, da er det lettest å få den gjennomstekt
- Stekes ferdig på den ene siden først
- Ta av varmen og snu den før du legger på saus, ost og kjøttpålegg
- Legg på lokket og stek den ferdig, til osten har smeltet
- Ta pizzaen ut av stekepanna, ha på ønsket topping og nyt
Du kan bruke pitabrød eller lignende i stedet. Bruk den toppingen du liker best, her kan alle få akkurat det de liker
Tekst og foto: Hilde Grøtte