• få erfaring med å planlegge og tilberede mat i forkant av tur • fokus på næringsinnhold i mat og næringsbehov på ulike turer
• vurdere og tilberede mat som er hensiktsmessig på friluftslivsturer • samarbeide for å bidra til fellesskap, sosiale opplevelser og mestring • utforske og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet til ulike årstider • beskrive og forstå hva som kan skape gode naturopplevelser
* planlegge og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet selvstendig og i fellesskap * forstå betydningen av et hensiktsmessig kosthold på turer og utforske mulighetene naturen gir oss som matkilde * anvende utstyr og redskaper på en bærekraftig måte, * planlegge, gjennomføre og vurdere aktiviteter og turer som veileder for en gruppe
• øve på å planlegge av turmat på lengre turer • finne turmat som egner seg til tørking og til vinterturer hvor maten fryser • tilberede mat som tilfredsstiller krav til ulike turer - både tørking av mat og laging av f.eks. "havrebomber" • få kunnskap om hvilke næringsstoffer vi trenger på tur og hvor mye mat som trengs på spesielt lengre turer
Lage mat på tur - lage mat på tur