Tema for aktivitet
• få erfaring med å planlegge og tilberede mat i forkant av tur
• fokus på næringsinnhold i mat og næringsbehov på ulike turer
FLL1 kompetansemål
• vurdere og tilberede mat som er hensiktsmessig på friluftslivsturer
• samarbeide for å bidra til fellesskap, sosiale opplevelser og mestring
• utforske og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet til ulike årstider
• beskrive og forstå hva som kan skape gode naturopplevelser
FLL2 kompetansemål
* planlegge og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet selvstendig og i fellesskap
* forstå betydningen av et hensiktsmessig kosthold på turer og utforske mulighetene naturen gir oss som matkilde
* anvende utstyr og redskaper på en bærekraftig måte,
* planlegge, gjennomføre og vurdere aktiviteter og turer som veileder for en gruppe
Relevans til faget / konkretisering
• øve på å planlegge av turmat på lengre turer
• finne turmat som egner seg til tørking og til vinterturer hvor maten fryser
• tilberede mat som tilfredsstiller krav til ulike turer
- både tørking av mat og laging av f.eks. "havrebomber"
• få kunnskap om hvilke næringsstoffer vi trenger på tur og hvor mye mat som trengs på spesielt lengre turer
Type tur
NærmiljøDagsturVinterHøstVårsommer
Årstid
VårSommerHøstVinter
- lage mat på turLage mat på tur