- Ta hensyn til skogbrannfare og regler som allemannsretten og bålforbudet ved matlaging ute. - Praktisere sporløs ferdsel og fjerne matrester og søppel.
- Lage mat ute med ulike varmekilder.
- Fordele ansvar, forberede og ta med mat til turen. - Samarbeide og inkludere gruppa i matlaging.
- Vurdere mengde og type mat med hensyn til næringsinnhold og deltagere på tur. - Vite hvilke næringsstoffer kroppen trenger. - Vite hvilke typer matvarer som er gunstig på turen du skal på. - Lage mat som gir oss nok energi på tur. - Utforske nye retter og ulike tilberedningsmåter på tur. - Utforske og vurdere bærekraftig mat på tur.
- Vurdere og planlegge mat som egner seg til turen du skal på.
- Diskutere og prøve ut hvordan vi kan spise mer bærekraftig på tur. - Utforske og vurdere bærekraftig mat og matlaging på tur.
- Vurdere mengde og type mat med hensyn til næringsinnhold, deltagere og hvilken tur du skal på. - Vite hvilke næringsstoffer kroppen trenger. - Vite hvilken mat som er gunstig på turen og hvordan kroppen påvirkes av for lite mat og drikke. - Lage mat som gir oss nok energi på tur. - Utforske nye retter og tilberedningsmåter på tur. - Ha kjennskap til ulik mat vi kan skaffe i naturen.
- Planlegge og organisere mat for en større gruppe på tur. - Ha kunnskap om og kunne vise ulike måter å lage mat på ute.