Tema for aktivitet
• lære om sanketradisjoner
• tilberede mat fra naturen
FLL1 kompetansemål
• utforske og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet til ulike årstider
• vurdere og tilberede mat som er hensiktsmessig på friluftslivsturer
• gjennomføre sikker ferdsel og praktisere et friluftsliv som tar hensyn til naturen
• samarbeide for å bidra til fellesskap, sosiale opplevelser og mestring
• reflektere over hvilken betydning friluftsliv kan ha for den enkelte
FLL2 kompetansemål
* planlegge og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet selvstendig og i fellesskap
* forstå betydningen av et hensiktsmessig kosthold på turer og utforske mulighetene naturen gir oss som matkilde
* anvende utstyr og redskaper på en bærekraftig måte,
* utøve og reflektere over bærekraftig ferdsel i naturen
* planlegge, gjennomføre og vurdere aktiviteter og turer som veileder for en gruppe
* gjennomføre og vurdere friluftslivsturer der mestringsfølelse, naturopplevelser og fellesskap står sentralt
* vurdere mulige helsemessige gevinster av friluftsliv
Relevans til faget / konkretisering
• Jobbe sammen i grupper med forberedelse til tur
• Ha med seg det man behøver til en hel dag ute
• Få praktisk erfaring med å finne mat i naturen
• Lære om sopplukking og kunne gjenkjenne noen ulike sopper
• Tilberede mat man finner i naturen
• Lære om skogen og området vi ferdes i
• Bruke kart aktivt
• praktisere sporløs ferdsel
Type tur
NærmiljøDagsturHøst
Årstid
Høst
Mer om sopplukking: Mat fra naturen - sopp