• lære om sanketradisjoner • tilberede mat fra naturen
• utforske og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet til ulike årstider • vurdere og tilberede mat som er hensiktsmessig på friluftslivsturer • gjennomføre sikker ferdsel og praktisere et friluftsliv som tar hensyn til naturen • samarbeide for å bidra til fellesskap, sosiale opplevelser og mestring • reflektere over hvilken betydning friluftsliv kan ha for den enkelte
* planlegge og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet selvstendig og i fellesskap * forstå betydningen av et hensiktsmessig kosthold på turer og utforske mulighetene naturen gir oss som matkilde * anvende utstyr og redskaper på en bærekraftig måte, * utøve og reflektere over bærekraftig ferdsel i naturen * planlegge, gjennomføre og vurdere aktiviteter og turer som veileder for en gruppe * gjennomføre og vurdere friluftslivsturer der mestringsfølelse, naturopplevelser og fellesskap står sentralt * vurdere mulige helsemessige gevinster av friluftsliv
• Jobbe sammen i grupper med forberedelse til tur • Ha med seg det man behøver til en hel dag ute • Få praktisk erfaring med å finne mat i naturen • Lære om sopplukking og kunne gjenkjenne noen ulike sopper • Tilberede mat man finner i naturen • Lære om skogen og området vi ferdes i • Bruke kart aktivt • praktisere sporløs ferdsel
Mer om sopplukking: Mat fra naturen - sopp