Tema for aktivitet
• øve på å får fyr på bålet
• øve på å lage ulike båltyper
• teste ut ulike metoder for tilberedning av mat
• planlegge mat og utstyr til aktiviteten
FLL1 kompetansemål
• utforske og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet til ulike årstider
• gjennomføre sikker ferdsel og praktisere et friluftsliv som tar hensyn til naturen
• samarbeide for å bidra til fellesskap, sosiale opplevelser og mestring
• vurdere og tilberede mat som er hensiktsmessig på friluftslivsturer
FLL2 kompetansemål
* planlegge og gjennomføre aktiviteter og turer i nærmiljøet selvstendig og i fellesskap
* forstå betydningen av et hensiktsmessig kosthold på turer og utforske mulighetene naturen gir oss som matkilde
* utøve og reflektere over bærekraftig ferdsel i naturen
* gjennomføre og vurdere friluftslivsturer der mestringsfølelse, naturopplevelser og fellesskap står sentralt
Relevans til faget / konkretisering
• utforske tilberedning av mat ute
• gjennomføre sporløs ferdsel
• øve på å tenne bål og bli kjent med ulike båltyper
Type tur
NærmiljøDagstur
Årstid
HøstVårVinter
Gode undervisningsopplegg til bålbrenning og matlaging:
Praktiske oppgaver
‣
Leken kan gjøres i tilknytning til blant annet kroppsøving og aktivitetslære:
30 leken bål.pdf73.2KB
‣
Mer om bål: