Type mat
MiddagSjømatMat fra naturen
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
15 min
Tilberedningstid
20 min
Ingredienser
1 purre/vårløk
1 løk, 2-3 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ts karri
3 ss maizena
1 liter vann
2 fiskebuljongterninger
3 laurbærblad
3 gulrøtter
1 ts salt
hvit pepper
ca 300 g fisk
sagtang (+ gjerne havsalat og grisetang)
Porsjoner
3
Forberedelse
Friske alger samles inn. Algene må ikke plukkes for nære båthavner eller andre bynære områder. Sagtang, grisetang og havsalat egner seg utmerket. Bruk kun ytterste delen av ”bladene” (også kaldt kaninørene) på sagtang, dette er årets skudd, og de er friske og gode.
Slik gjør du
Tips: Mens kokkelaget jobber med oppkutting av ingrediensene, kan vannet kokes opp i en annen kjele. Det kokende vannet helles deretter over i kjelen med suppeingrediensene.
- Rens fisken og skyll algene godt i kaldt ferskvann.
- Del fisken i passe store terninger, og riv/kutt opp algene.
- Skjær opp purre, løk, hvitløk og gulrøtter.
- Ha i krydderet, smør, maizena og fiskebuljong.
- La suppa småkoke i 10 -15 minutter eller til gulrøttene er møre.
- Fisken legges i siste 2 min før servering.
Nå dufter det deilig karry og hvitløk over stranda!
Finn et halvt blåskjell du kan bruke til skje!
Tekst: Annika Ljungström, Oslofjorden Friluftsråd
Foto: Hilde Grøtte