Traktkantarellen kan ha ulike nyanser av brunt alt etter fuktigheten der den vokser. Den kjennetegnes av et hull på toppen, hul stilk og ribber på undersiden av hatten. Traktkantarell og kantarell er ribbesopper og lette å kjenne igjen når du har lært dem. Har du først funnet en, så er det gjerne flere nærheten. Disse er fine nybegynnersopper.
God stekt i smør. I suppe, stuinger, eller tørket som smaksforsterker. Passer godt i gryteretter.
• Noe å ha soppen i ◦ En soppkurv, en stiv papirpose med plass til flere bokser • Skill sopper du kan og dem du er usikker på. ◦ Du kan bruke plastbeger av den typen som druer og steinfrukt kommer i. Legg ulike sopper i ulike beger. • En kniv ◦ En av de små rotknivene fra kjøkkenet er fint. • En børste ◦ For eksempel en tannbørste eller en liten malekost. • En soppbok ◦ Du kan også stikke innom Soppkontrollen og be om en kopi av brosjyren Farlige giftsopper og gode matsopper.
– Skjær eller klyp av stilken – dra aldri opp roten. – La noen sopper stå igjen.
Traktkantarell
Mer om sopp: