Kantarell er guloransje og sterk i fargen og har få forvekslingsarter. Traktkantarell og kantarell er ribbesopper og lette å kjenne igjen når du har lært dem. Har du først funnet en, så er det gjerne flere nærheten. Disse er fine nybegynnersopper.
God stekt i smør. I suppe, stuinger, eller tørket som smaksforsterker. Passer godt i gryteretter.
• Noe å ha soppen i ◦ En soppkurv, en stiv papirpose med plass til flere bokser • Skill sopper du kan og dem du er usikker på. ◦ Du kan bruke plastbeger av den typen som druer og steinfrukt kommer i. Legg ulike sopper i ulike beger. • En kniv ◦ En av de små rotknivene fra kjøkkenet er fint. • En børste ◦ For eksempel en tannbørste eller en liten malekost. • En soppbok ◦ Du kan også stikke innom Soppkontrollen og be om en kopi av brosjyren Farlige giftsopper og gode matsopper.
– Skjær eller klyp av stilken – dra aldri opp roten. – La noen sopper stå igjen.
Tekst og foto: Hilde Grøtte