Tags
SoppMatauk
Beskrivelse
Kantarell er guloransje og sterk i fargen og har få forvekslingsarter.
Traktkantarell og kantarell er ribbesopper og lette å kjenne igjen når du har lært dem. Har du først funnet en, så er det gjerne flere nærheten. Disse er fine nybegynnersopper.
Bruk
God stekt i smør. I suppe, stuinger, eller tørket som smaksforsterker. Passer godt i gryteretter.
Naturtype
Skog
Spiselig
Ja
Utstyr
• Noe å ha soppen i
◦ En soppkurv, en stiv papirpose med plass til flere bokser
• Skill sopper du kan og dem du er usikker på.
◦ Du kan bruke plastbeger av den typen som druer og steinfrukt kommer i. Legg ulike sopper i ulike beger.
• En kniv
◦ En av de små rotknivene fra kjøkkenet er fint.
• En børste
◦ For eksempel en tannbørste eller en liten malekost.
• En soppbok
◦ Du kan også stikke innom Soppkontrollen og be om en kopi av brosjyren Farlige giftsopper og gode matsopper.
Bærekraftig sanking
– Skjær eller klyp av stilken – dra aldri opp roten.
– La noen sopper stå igjen.
Skrevet av
EteutehildeGina Wigestrand
Tekst og foto: Hilde Grøtte