Blek piggsopp er lys og noen steder nesten hvit. Soppen er fast i kjøttet og har hvite pigger under hatten. Eldre eksemplarer er ofte markspiste. Det er lurt å dele soppen i to for å se om det er gått makk i den. Alle sopper med myke pigger under og lyse hattefarger er trygge å spise. Disse kalles matpiggsopper, blek piggsopp og rødgul piggsopp er to av matpiggsoppene.
I suppe, stuinger eller tørket som smaksforsterker. Passer godt i gryteretter.
• Noe å ha soppen i ◦ En soppkurv, en stiv papirpose med plass til flere bokser • Skill sopper du kan og dem du er usikker på. ◦ Du kan bruke plastbeger av den typen som druer og steinfrukt kommer i. Legg ulike sopper i ulike beger. • En kniv ◦ En av de små rotknivene fra kjøkkenet er fint. • En børste ◦ For eksempel en tannbørste eller en liten malekost. • En soppbok ◦ Du kan også stikke innom Soppkontrollen og be om en kopi av brosjyren Farlige giftsopper og gode matsopper.
– Skjær eller klyp av stilken – dra aldri opp roten. – La noen sopper stå igjen.
Tekst: Hilde Grøtte