Type mat
Mat fra naturenVegetariskVegansk
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
30 min
Tilberedningstid
30 min
Ingredienser
1 kg bær
250-500 g sukker
Porsjoner
Slik gjør du
- Plukk bær.
- Rens og skyll bærene og legg dem i en kjele.
- Til faste bær som tyttebær tilsettes litt vann.
- Gi bærene et raskt oppkok uten sukker. Ha lokk på.
- Kok bærene til de er gjennomvarme og myke.
- Tilsett sukker og rør til det er oppløst.
- Gi det hele et oppkok.
- Skum av og hell syltetøyet på rene, varme glass.
- Fyll glassene helt opp, sett på lokk og snu glassene opp ned til de har kjølnet.
Syltetøyet kan stå i en kald kjeller eller lignende.
Tips til syltetøy på tur
Plukk bær, gjerne ulike sorter,i en plastpose. Tilsett sukker og klem forsiktig på posen til det blir sytetøy.
Tekst:
Uteskoleveven. (2017, 3. mars). Blåbærsyltetøy. NDLA. https://ndla.no/article/10271
Bearbeidet av Gina Wigestrand