Type mat
DessertVegetarisk
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
10 min
Ingredienser
I den store posen
4 l snø (en 8 liters pose halvfull)
10 ss salt (200-250 gram)
Porsjoner
2
I den lille posen
2 dl Kremfløte
1 dl Helmelk 3,5 % fett
5 ss sukker
1 ss vaniljesukker
Topping
1 stk kvikklunsj
Slik gjør du
- Ha snø og salt i en stor plastpose som rommer ca. 8 liter.
- Hell fløte, melk, sukker og vaniljesukker i en mindre pose som rommer ca. 6 liter.
- Blås inn luft og knyt posen godt igjen. Den skal være oppblåst slik at ca. halvparten består av luft.
- Putt fløteposen i posen med salt og snø, og knyt godt igjen rundt toppen så fløteposen sitter godt fast.
- Hold posen med begge hender og rist helt til fløten blir til softis, ca. 10 minutter.
Tips
Hvor lenge du må riste kommer blant annet an på temperaturen ute og hvor hardt du rister. Du kan riste til ønsket konsistens. Blir isen for hard, kan du tine den litt igjen ved å varme opp posen med hendene til ønsket konsistens.
- Klipp hull på posen og klem ut softis i kopper. Server med kvikklunsj eller annen sjokolade.
Tekst: TINE kjøkken