Type mat
MiddagVegetariskMat fra naturen
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
10 - 15 min
Tilberedningstid
15 min
Ingredienser
150Â gr kantareller
2 dl fløte
4 skiver parmaskinke
0.5 stk løk
1 ts salt
0.5 ts pepper
1 neve frisk timian
Porsjoner
4
Slik gjør du
- Børst kantarellene og del de største i litt mindre biter.
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Ha kantarellene i stekepannen og la dem ligge i et par minutter. Rist lett på stekepannen.
- Del opp parmaskinken og løk i små biter, og ha det over i stekepannen sammen med kantarellene. Stek til kantarellene blir tørre.
- Hell over fløte, salt, pepper og timian, og la det putre på svak varme til fløten har kokt seg inn.
Tekst og foto: Anine Gutubakken Byles, Norges Jeger- og Fiskeforbund,
Kantarellstuing
Nå er det sesong for sopp og hva er ikke bedre enn nyplukkede kantareller. Kantarellstuing smaker nydelig og er perfekt tilbehør til viltkjøttet. Publisert 01. september 2021 kl. 12.12 150 gr kantareller 2 dl fløte 4 skiver parmaskinke 0.5 stk løk 1 ts salt 0.5 ts pepper 1 neve frisk timian Børst kantarellene og del de største i litt mindre biter.
www.njff.no
