Type mat
DessertVegetarisk
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
min
Tilberedningstid
30 min
Ingredienser
200 g store havregryn
50 g gresskarkjerner
50 g solsikkekjerner
25 g sesamfrø
50 g mandler eller hasselnøtter
50 g valnøtter
50 g tørkede tranebær
50 g tørket aprikos
100 g smør
100 g brunt sukker
100 g flytende honning
1-2 ts flaksalt som topping
Porsjoner
Du kan erstatte bær og tørket frukt med det du like og det du har i skapet.
Slik gjør du
- Rist havregryn, gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø på et stekebrett i 10 minutter på 180 grader i stekeovnen.
- Hakk nøtter og del opp tørket frukt litt
- Bland sammen alle tørre ingredienser
- Varm opp sukker, smør og honning på svak varme til alt er smeltet sammen
- Hell den varme sirupen over blandingen
- Bruk en slikkepott til å fordele blandingen ut over en liten langpanne med bakepapir
- Strø over flaksalt
- Sett det kjølig til den er helt avkjølt
- Del den opp i passelige stykker og legg i en tett boks
- Holder seg minst 1 mnd i kjøleskap
Tekst og bilde: Hilde Grøtte