Type mat
LunsjVegetariskMat fra naturen
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
15 min
Ingredienser
1 liten løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
1 liter brennesleblader. Bruk unge skudd/blader, brenneslene vokser fort og kan bli trevlete og bitre.
6 dl mild kyllingkraft/buljong
1 dl fløte
salt, kvernet pepper og revet muskat
Porsjoner
2-3
Slik gjør du
- Bruk hansker nĂĄr du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann.
- Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle.
- Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.
- Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5-10 minutter.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser.
- Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskat.
Tekst: Lise Finckenhagen, NRK Mat
Brenneslesuppe
NĂĄr du serverer brenneslesuppe har du ogsĂĄ en historie ĂĄ fortelle. Hvor fant du brenneslene, hvordan var turen? Lise Finckenhagen liker mat med fortellinger og gir deg oppskriften pĂĄ neslesuppe.
www.nrk.no