Type mat
LunsjVegetariskMat fra naturen
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
15 min
Ingredienser
1 liten løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
1 liter brennesleblader. Bruk unge skudd/blader, brenneslene vokser fort og kan bli trevlete og bitre.
6 dl mild kyllingkraft/buljong
1 dl fløte
salt, kvernet pepper og revet muskat
Porsjoner
2-3
Slik gjør du
- Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann.
- Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle.
- Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.
- Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5-10 minutter.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser.
- Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskat.
Tekst: Lise Finckenhagen, NRK Mat