Type mat
LunsjMat fra naturenSjømat
Prøvd?
Vanskelighetsgrad
Lett
Forberedelse
10 min
Tilberedningstid
10 min
Ingredienser
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot (kan droppes)
2 ss olje
1 håndfull strandsnegler
1 håndfull årsskudd av grisetang/blæretang/sagtang
2 dl vann
2 dl kokosmelk eller fløte
1 klype algesalt (tang- og taresalt)
salt og pepper
Tannpirkere til å pirke ut sneglene
Porsjoner
2-3
Slik gjør du
- Skrell og finhakk løk og hvitløk
- Skyll strandsneglene godt i saltvann for å få bort sand og rusk
- Stek løk og hvitløk blankt i olje eller smør
- Stek tangen litt sammen med løken
- Ha i vann og fløte og kok opp
- Ha i strandsneglene og kok 4-5 minutter
- Smak til med algesalt og pepper
- Server med godt brød som du kan dyppe i suppa
Tips: du kan spikke en einerkvist og bruke denne for å pirke sneglen ut av skallet.
Tekst og foto: Hilde Grødde